Om oss


Ninformer (kort för Nintendo Informer) är en webbplats, nyhetssida och community för allt som rör Nintendo i Sverige. Hos oss finner du nyheter, guider, information om spel och konsoler och recensioner, men vi har också ett diskussionsforum och diverse tävlingar. Vi vill ge det svenska folket en pålitlig och informationsrik nyhetssida för Nintendo-fans, samt skapa en gemenskap där andra intresserade kan dela med sig av åsikter, ingå i diskussioner och hitta andra spelare att interagera med.
Varje månad publicerar våra duktiga skribenter flera recensioner, analyser, informativa guider och nyhetsartiklar, och vi publicerar även gästrecensioner från våra medlemmar.

Vill du veta mer om vilka som ingår i teamet bakom Ninformer? Kika in på teamets informationssida.

Historia

Ninformer har sina rötter i det svenska Nintendo-forumet NintendoCommunity.se som fanns mellan 2014-2016 och är grundat av samma personer.
Idén bakom en svensk nyhetssida för allt som rör Nintendo hade länge legat och frodats då teamet kände att det var något som verkligen saknades i Sverige. Arbetet började i slutet av 2018 med planering och idéskapande men hamnade sedan på is i några år, dock fanns alltid hoppet kvar om att en gång kunna starta igång Ninformer. Under pandemin 2020 sattes arbetet igång igen och utvecklandet gick snabbare än väntat då många i teamet arbetade på distans och hade mycket mer fritid över, något som inte var fallet innan. I början av 2021 kunde Ninformer slå upp portarna på riktigt!

Ninformer är en webbplats av fans, för fans – och vi hoppas att ni vill följa med på vår fortsatta resa!