Mynt


Vad är mynt?

Mynt är en typ av fiktiv valuta som vi använder oss av på Ninformer. Idén bakom Mynt kommer ifrån coins från Super Mario-serien där Mario och Luigi samlar på den fiktiva valutan genom i stort sätt alla spel som bröderna medverkar i. Mynt finnes även i till exempel Super Smash Bros. och Mario Kart.

På Ninformer samlar du Mynt genom att utföra olika aktiviteter som att skriva foruminlägg, skapa forumtrådar eller kommentera artiklar. Valutan har för närvarande inte något syfte i sig då man inte kan använda den för att köpa saker och ting, utan är endast en kosmetisk valuta som utsmyckar din personliga profil. Vissa achievements kräver till exempel att du samlar x antal Mynt för att låsa upp och du kan även skicka Mynt till andra användare.

Vad är orbs?

Orbs (eller sfärer) är en annan fiktiv valuta som vi också använder oss av på Ninformer. Orbs kommer ifrån Fire Emblem-serien, specifikt Fire Emblem Heroes (Android/iOS), där det används som huvudvaluta.

Till skillnad mot mynt så är Orbs betydligt svårare att få tag på. Du kan endast få orbs genom att logga in (max 1/dag) och rekrytera nya medlemmar. Vissa achievements kräver också att du samlar x antal Orbs för att låsa upp. Orbs går däremot inte att skicka till andra användare.

 

I framtiden planerar vi att användare ska kunna köpa Premium-medlemskap genom valutorna, men just nu är både mynt och orbs endast kosmetiska. Du kan alltid se hur många av varje valuta du har i både din profil och bredvid inlägg som du skriver på forumet (endast tablet/desktop).